Trans-Pyreneeën

Op zaterdag wachten we jullie op in de luchthaven van Toulouse. We springen meteen op onze moto's om van daaruit via kronkelende wegen richting Narbonne te rijden en jullie te verwelkomen in het BMW enduropark "Château de Lastours". In de namiddag rijden we op het domein enkele tracks en geven we nog een spoedcursus (steile) hellingen nemen... Zo zijn we voldoende opgewarmd voor de komende dagen.

Na de kamerverdeling, overlopen we het programma voor de komende week en genieten we van een heerlijk diner in een naburig dorpje. Wat luxueus ontspannen net voor het zware werk, want ‘s anderendaags begint het echte werk!

Vanuit Narbonne beginnen we al meteen met een stevig stukje offroad richting de Catalaanse Pyreneeën. De vele bergtracks leiden ons richting de Spaanse grens. Verlaten dorpjes, fantastische vergezichten, hier en daar een riviertje die we moeten doorsteken... Het brengt je automatisch een glimlach op je gezicht.

TransPyreneeen-_KAARTJE.png

Eenmaal we het hooggebergte hebben overwonnen dalen we af richting Alquezar. Een wondermooi  middeleeuws stadje met slechts 300 inwoners. Daarna rijden we richting de Bardenas Reales... bevinden we ons echt in Europa? Een terechte vraag wanneer je door dit stukje Spaanse woestijn en  een waar speelterrein voor de offroadpiloot rijdt. De slingerende wegen tussen de droge geërodeerde bergen brengen ons naar Pamplona. Een fantastische stad en wereldberoemd om zijn stieren rennen. We brengen er onze laatste nacht door voor we 's anderendaags richting Bilbao rijden en het vliegtuig nemen. Tijd om de stad eens in te duiken dus en een leuke bar op te zoeken. Zaterdagnamiddag kan je vanuit Bilbao terugvliegen en je motor met ons meegeven of kun je met je eigen motor zelf terug naar huis rijden.

Tijdens de reis neem je je bagage mee op je motor. Slapen en eten doen we steeds op hotel of in een chambre d'hotes.

Voor al onze reizen is het steeds verplicht om met noppenbanden te rijden. De tracks vormen een mooie afwisseling tussen soms uitdagende offroad tracks, vlotte gravelbanen en baan. Zo heb je steeds voldoende tijd om na het wat serieuzere werk te bekomen.

DATA 2022:​

21 - 28 mei 2022 - VOLZET

2 - 9 juli 2022

24 september - 1 oktober

AANTAL:

Minimum 6 - Max 10 deelnemers.

Deze reis is niet geschikt om in duo deel te nemen.

MOTO:

Voor deze reis rij je met je eigen motor (type allroad zoals BMW GS, KTM 1190/990, Honda Africa Twin, ...).

Optioneel kan je je moto met ons mee op transport zetten (225€/moto inclusief transportverzekering)

NIVEAU:

Toegankelijk voor offroad-piloten met een basis offroad ervaring en zin hebben in meer.

 


PRIJS:

1.950€ per persoon obv 2 personen op 1 kamer

Inclusief:

 • Compleet programma

 • Overnachtingen obv 2 persoonskamer in standaard hotels

 • Ontbijt, lunch/picnic, diner 

 • BackTrail T-shirt

 • Begeleiding door gecertifieerd BMW Offroad Instructeur

 • Assistent begeleiding in volgwagen

 • Huur, péage en benzine assistent wagen

 

Exclusief:

 • Vlucht H/T

 • Benzine motor

 • Transport motor - 225€/moto inclusief transportverzekering (65€)

 • Annulatieverzekering

 • Tol / péages

 • Zak / drinkgeld

 • Dranken (behalve water)

 

Plan je reis met een gerust hart... ook in Corona tijden!

We verkeren met elkaar in een zeer moeilijke tijd die zeer uitzonderlijke omstandigheden met zich meebrengt, zowel voor reizigers als voor reisorganisaties. Deze uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke oplossingen. Hieronder in het kort enkele antwoorden / voorwaarden waar we ons alvast aan houden zodat je met een gerust hart alvast je volgend avontuur kan boeken.

 

 • Indien een reis wordt geannuleerd door BackTrail omwille van Corona (grenzen gesloten, reizen verboden)  dan heb je recht op een volledige terugbetaling van je reis.

 • Indien een land op moment van jouw reis een quarantaine oplegt zal BackTrail de reis niet laten doorgaan maar zullen we een alternatieve bestemming aanbieden in diezelfde periode en binnen dezelfde budgetorde. Als de reissom hoger uitvalt dan passen we de prijs aan naar de oorspronkelijke reissom. U hoeft dan niets bij te betalen. Valt het bedrag lager uit, dan ontvangt u het restantbedrag terug in de vorm van een voucher.

 • Wens je hier niet op in te tekenen dan bieden we jouw een waardebon twv het volledige bedrag van de geboekte reis aan als tussenoplossing die we graag binnen het jaar verzilverd zien.

 • Wens je deze liever ook niet dan betalen we jou het volledige bedrag terug.

 • Indien de reis kan doorgaan d.w.z. het logies en het vervoer beschikbaar zijn en de overheid van het land van bestemming Belgen toelaat op haar grondgebied zonder voorwaarden te stellen die het reizen onmogelijk maken (bijv. langdurige quarantaine) en u wenst toch te annuleren dan gelden de contractuele annulerignsvoorwaarden

Weet ook dat wij als geregistreerd reisbureau zijn aangesloten bij de VVR en de VVRO en bovendien beschikken over de verplichte insolventieverzekering. Dus mocht het er in de toekomst echt niet goed uit zien voor BackTrail, ook dan is je reis gedekt! Veilig toch.... niet?